Schema de baza in coloristica din casa

Schema de baza in coloristica din casa

Schema de baza in coloristica din casa

Pentru o coloristica placuta estetic, este recomandat sa tinem cont de cateva reguli care se aplica in general in designul interior.
Haideti sa vedem cateva scheme coloristice pe care noi, cei de la Occident Design, credem ca v-ar putea ajuta.

1. Culorile complementare

Este considerata cea mai simpla combinatie coloristica si anume folosirea culorilor complementare, mai exact doua nuante direct opuse din paletar. Spre exemplu, puteti opta pentru combinatia rosu cu verde, portocaliu si albastru sau mov cu galben. Acestea vor aduce o energie vibranta oricarei camere si se potrivesc foarte bine in camera copiilor sau in bucatarie. Creati cat de cat un echilibru, alegand o culoare dominanta dintre cele doua si folositi-le in spatii cu tonuri neutre. Cea dominanta ar trebui sa aibe rol de suport iar cea inferioara sa se regaseasca in accesorii si decor.

2. Culori analoage

Aici presupune utilizarea a 3 culori pe care le gasim una dupa alta in paletar. Doua fiind culori primare iar a treia secundara rezultata din amestecul celorlalte doua primare. Spre exemplu, putem alege combinatia: rosu, portocaliu, galben sau rosu, mov, albastru sau albastru, verde, galben. Aveti grija la proportii, aici nu trebuie sa existe o culoare de dominanta, ci aplicati regula 10-30-60. Asta inseamna sa alegeti o culoare care acopera 60% din camera, una secundara care acopera 30% fiind si culoarea cea mai indrazneata si una care acopera 10% din camera regasindu-se in principiu in accesorii.

decoratiuni casa suceava

3. Culorile triadice

Se definesc prin culori care se regasesc in distante egale pe paletar, cum sunt cele 3 culori primare galben, albastru si rosu. Asta implica un design indraznet, fiind mult mai potrivit pentru camera copiilor sau camera de joaca. Alegeti sa folositi si multe nuante neutre.

4. Culorile complementare divizate

Daca vi se pare ca schema coloristica a culoriloe complementare este mult prea indrazneata pentru gustul dumneavoastra, alegeti-o pe cea divizata. Aceasta foloseste la baza si doua nuante complementare care sunt adiacente ale acelei culori. Utilizati nuanta de baza intr-un ton putin mai estimpat ca si element coloristic principal si alegeti dupa aia nuante indraznete complementare.

5. Culorile rectangulare sau tetradice

Aceasta schema coloristica este putin mai complicata, dar nu imposibila. Are la baza ei patru culori si anume cele care formeaza un patrat din paletar. Mai pe scurt, implica doua perechi distincte de culori complementare. In cazul acesta, temperatura nuantelor are un rol important si este recomandat sa folositi doua culori reci si doua culori calde. Astfel puteti echilibra spatiul, dar evitati sa cadeti in plasa unei simetrii exagerate.

6. Culorile in patrat

Seamana foarte mult cu schema coloristica rectangulara, atat in denumire cat si in culori. Sunt utilizate tot patru nuante de culoare, dar acestea nu sunt perfect opuse. Aici se foloseste o schema ce implica o culoare primara, una secundara si doua culori tertiare. Incercati sa acordati o atentie sporita numarului egal de culori reci si calde, dar nu uitati sa alegeti o culoare dominanta si restul de 3 culori folositi-le ca si accente.

Daca schema coloristica perfecta pentru dumneavoastra a peretilor, mobilierului si accesoriilor ati gasit-o, atunci va asteptam cu drag in al nostru magazin de mobila Suceava Occident Design si magazin de mobila Radauti Occident Design unde va putem la dispozitie o gama diversificata de dormitoare elegante, dormitoare moderne, living din lemn masiv, mobila din MDF, mobila din lemn masiv, comode tv elegante, comode tv moderne etc. care se vor integra perfect in spatiul dumneavoastra.

Posted on 24-05-2019 Home, Living si Dormitor 0

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Blog archives

Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

Related articles

Prev
Next