De ce ii place creierului nostru simetria in desing interior

De ce ii place creierului nostru simetria in desing interior

De ce ii place creierului nostru simetria in desing interior

Poate ca nu stiti, dar creierul nostru are acea capacitate de a recunoaste si a aprecia cu adevarat frumusetea, aspectul placut si armonia indiferent daca este vorba despre fizic sau design interior. Sunt studii care au demonstrat ca persoanele cu o simetrei aproape perfecta sunt declarate cele mai frumoase chipuri la nivel mondial. Acest lucru se aplica si in cazul designului interior.

Desi poate ca nu suntem profesionisti sau nu am urmat studii avansate in materie de decoratiuni interioare, fiecare dintre noi recunoastem instantaneu in subconstient un spatiu frumos aranjat cum recunoastem si frumusetea unei persoane anume. Un efect imediat si surprinzator asupra subconstientului il are un design simetric, chiar daca acesta este subtil. Imaginile echilibrate si spatiile simetrice sunt cliteriile principale in care creierul umal este atras. Acest atractii sunt catalogate ca fiind simetrice si nu haotice sau dezorganizate.

Unele motive pentru care ne atrag atat de repede sunt definite prin simetrism si uneori suntem inconjurati de un univers al lucrurilor armonice si echilibrate. Un exemplu ar fi si corpul uman care este proportionat in doua jumatati egale, dreapta si stanga, iar natura a creat urmand acest principiu si scoica sau formatiunea norilor de pe cer. Putem merge chiar si mai departe si observam ca universul este la fel cladit pe un tipar circular. Creierul proceseaza mult mai rapid un spatiu aflat in echilibru, fiindui mai familiar si mai usor de recunoscut. Prin curgerea mai usoara a liniilor, putem spune ca un designul interior simetria confera si o stare de relaxare si armonie. Acest lucru este mult mai greu de realizat cu ajutorul amenajarii asimetrice.

Mobila Suceava

Spatiul din locuinta trebuie sa tina cont de armonia generata de echilibru. Daca vreti o oaza de relaxare, liniste si pace in casa, opusa amalgamului exterior, atunci simetria este cheia. In designul interior, realizarea unui echilibru nu consta doar in trasarea unor linii mediene si pe o parte si alta sa amenajam totul simetric. Acest lucru ne va face sa ne plictisim la fel de repede pe cat ne entuziasmam. Haideti sa vedem cateva ponturi utile pe care noi, cei de la Occident Design, credem ca trebuie sa tineti cont.

>>> Reflectarea - acest efect poate fi realizat atat pe orizontala cat si pe verticala. Un exemplu ar fi doua canapele elegante separate de o masuta de cafea cu sticla transparenta.

>>>Rotirea - obiectele de decor sau de mobilier pot fi rotite intr-o anumita directie, dar nu uitati sa pastrati un punct de focalizare in centru. Spre exemplu, o masa rotunda in living si in jurul acesteia sa pozitionati restul obiectelor

>>>Tranzitia - o varianta ar fi sa creem oiluzie a unui spatiu miscator prin simpla repatare a aceluiasi fel de tipar de mai multe ori. Spre exemplu simplu ar fi un model repetat pentru gresie, faianta sau tapet.

>>>Asimetria - se poate sa rupeti intentionat si tiparul simetric al spatiului pentru a pune in valoare un obiect deosebit de design. Puteti pune astfel in valoare foarte usor o opera de arta scumpa sau un tablou deosebit.

Inainte sa va aruncati spre oricare model de mai sus, nu uitati sa luati in considerare si spatiul de care dispuneti. Tranzitia si rotirea sunt mult mai potrivite in locuintele care dispun de un spatiu mai mare, spre deosebire de simetria reflectata sau asimetria care sunt alegeri mai potrivire in locuintele cu suprafete de dimensiuni putin mai mici.

Va asteptam in Occident Design Mobila Suceava si Occident Desing Mobila Radauti pentru a va gasi viitoarea dumneavoastra saltea cu spuma cu memorie spre exemplu, un dormitor pentru apartament sau un dormitor pentru casa.

Posted on 30-05-2019 Home, Living si Dormitor 0

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Blog archives

Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

Related articles

Prev
Next