Rolurile cheie atunci cand facem locuinta perfecta

Rolurile cheie atunci cand facem locuinta perfecta

Rolurile cheie atunci cand facem locuinta perfecta

Nu multi dintre noi stim ca desi sunt doua profesii diferite, o mare parte dintre designeri au cunostinte si in arhitectura iar o parte dintre arhitecti detin notiuni de design. Nu trebuie sa uitam faptul ca in ambele profesii sunt necesare unele calitati si cunostinte independente una de cealalta. Acestea ne pot ajuta in anumite momente cheie ale realizarii caminului nostru

Care este rolul arhitectului?

Acestea proiecteaza cladiri, fie ca vorbim despre biserici, case, spitale sau hoteluri. Planurile pe care acestia le realizeaza sunt puse in practica de catre constructori. Designul pe care ei l-au creat trebuie sa incorporeze functionalitatea, siguranta, forma si nevoile tuturor viitorilor locuitori. Arhitectul are o inclinatie puternica spre matematica, o gandire cat mai logica si o creativitate nelimitate. Toate aceste plusuri vor duce la o sturtura durabila si stabila.

Mobila moderna suceava

Rolul unui Designer de interior

Poate ca unii dintre noi percepem aceasta meserie ca una usoara, in care trebuie sa facem lucrurile sa arate cat mai frumos. Nu este chiar asa, rolul acestuia fiind mult mai complex. Designerul de interior este un profesionist in adevaratul sens al cuvintelor, acesta organizand spatiul pentru orice tip de cladire fie ca vorbim despre un hotel sau o locuinta. Dupa ce poarta o discutie cu clientul, designerul o sa faca o schita initiala si functionala. O sa primiti de la acesta sfaturi in privinta achizitionarii unei mobile pentru living, a materialelor sau decoratiunilor. Acesta va poate sfatui si daca vreti sa remodelati spatiul complet dar se poate implica si in angajarea constructorilor. Un designer are si calitati estetice si de viziune a spatiului de munca.

Diferentele dintre un Designer de interior si un Arhitect

Ambii au anumite calitati care le asigura creativitatea si frumusetea esteticului. Diferenta dintre acestia este faptul ca arhiectii creeaza interiorul si exteriorul constructiei, pe cand designerii il pun in valoare si lucreaza in spatiul deja creat de catre arhitect axandu-se pe estetic. Mai tot timpul designerii vor incerca sa va ajute cu sfaturi in ceea ce priveste culorile exterioare sau a detaliilor mici cum ar fi usile, ferestrele etc. Ei sunt responsabili in primul rand de interiorul casei. Chiar si arhitectii va pot oferi pareri in materie de interior, dar rolul lor principal este "invelisul cladirii".

Aproape zilnic ne trec pragul magazinului designeri de interior, cu sau fara clienti, in cautare de inspiratie. Nu ezitati nici dumneavoastra sa ne faceti o vizita daca sunteti in cautarea unei mobile pentru dormitor, seturi de mese si scaune, mese pentru bucatarie, mobila pentru living etc.

Posted on 21-06-2019 Home, Living si Dormitor 0

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Blog archives

Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

Related articles

Prev
Next