Cum alegem culoarea perfecta de pe pereti

Cum alegem culoarea perfecta de pe pereti

Cum alegem culoarea perfecta de pe pereti

Este extrem de importanta culoarea peretilor, de multe ori fiind si elementul de la care pornim in design.
Haideti sa vedem cateva sfaturi care va pot usura alegerilr.

1. Alegeti textilele mai intai

Desi credeti ca reprezinta ultima etapa din decorare, textilele pot fi si sursa de inspiratie cand vine vorba despre vopsirea peretelui. Daca vom alege culoarea peretelui prima data, avem optiuni limitate in ceea ce priveste materialele textile. Incepeti intreg proiectul de la o piesa care va atrage atentia. Acel element, daca are si diferite modele, sunt o optiune foarte buna pentru a incorpora mai multe nuante.

2. Vopseaua ca si un element de tranzitie

Alegerile exagerate cand vine vorba despre vopsea pot lasa impresia unui spatiu aglomerat. Aici vorbim despre locuintele unde fiecare camera este vopsita in diferite culori, de aici nu rezulta o armonie sau in spatiu unitar. Vopseaua poate fi sau nu un aliat necesar atunci cand vorbim despre incaperile casei. Culorile de pe perete trebuie sa se armonizeze, acest lucru fiind necesar mai ales in locuintele care au camere open space.

3. Influenta luminii naturale sau artificiale asupra culorii

Trebuie sa nu uitati si sa luati in considerare si modul in care lumina din casa dumneavoastra influenteaza culoarea peretilor. Modul in care camera este luminata are un impact major asupra aspectului acesteia. Lumina naturala are un anumic spectru si cea artificiala o cu totul alta nuanta. Peretii din casa vor arata diferit sub influenta acestor doi factori. Inainte sa luati decizia finala, folositi o mostra de vopsea pe care o puteti observa dea lungul unei zile intregi atat la lumina naturala cat si la cea artificiala.

masa bucatarie suceava

4. Ce vopsea alegem?

Finisajul pe care o culoarea o are asupra peretelui este de cele mai multe ori mult mai important precum culoarea in sine.
Va prezentam cateva optiuni, pe care noi cei de la Occident Design Magazin de Mobila Suceava si Occident Design Magazin de Mobila Radauti credem ca va pot ajuta:

- un aspect matifiant - este cea mai putin lucioasa varianta atunci cand vrem sa oferim un aspect modern si sofisticat. Aceasta nu se curata foarte usor si nu este indicata pentru bai sau bucatarii

- un aspect "coaja de ou" - are o lucire scazuta si un aspect decorativ potrivit pentru dining sau living

- aspectul satinat - este si cea mai populara varianta de vopsea. Se va potrivi de minune in hol

- aspectul semi-lucios - poate oferi camerei dumneavoastra o senzatie subtila de stralucire si este si foarte usor de curatat. Se poate aplica linistit in bai si bucatarii

- aspectul lucios - reda o senzatie de lustruit si lucios. Este rezistenta si se poate curata usor. De asemenea, este potrivita in bucatarii si bai.

Posted on 03-07-2019 Home, Living si Dormitor 0

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Blog archives

Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

Related articles

Prev
Next