Cum ingrijim mobilierul de exterior

Cum ingrijim mobilierul de exterior

Cum ingrijim mobilierul de exterior

Asa cum te bucuri de mobila pentru living sau mobila pentru dormitor si o ingrijesti, nu trebuie sa uiti sa acorzi atentie si mobilierului de exterior. Haideti sa vedem impreuna cateva etaje de ingrijire si utilizare pe care noi, cei de la Occident Design Magazin de Mobila Suceava si Occident Design Magazin de Mobila Radauti credem ca trebuie sa tii cont.

1. Mobila din fibre sintetice impletite

- se curata cu o carpa moale si umezita in apa impreuna cu un detergent lichid slab, precum cel de vase
- nu utilizati detergeti aspri sau abrazivi
- incearca sa nu patezi mobila cu lotiuni pentru plaja sau spay contra insectelor daca nu vrei sa se decoloreze

2. Mobila din lemn de teak

Acest material rezista foarte bine la umezeala in comparatie cu alte tipuri de lemn. Este un produs natural in comparatie cu impletiturile sintetice si necesita o ingrijire mai aparte. Odata cu trecerea timpului, lemnul de teak va capata o patina gri datorata oxidarii uleiului natural din fibra sa. Pentru a pastra culoarea cat mai vie pentru mai mult timp, va recomandam sa il curatati p data la 6 luni cu ajutorul solutiilor speciale pentru lemnul teak.

magazin mobila radauti

3. Mobila din metal/fier

Este obligatoriu sa folositi in procesul de curatare un sapun cu un PH neutru, apa si o carpa cat mai moale si neabraziva. Nu ii permiteti mobilierului din metal sa stea in sau pe apa. Iarna, acesta se poate deteriora din pricina inghetului, deci daca-l puteti feri ar fi cel mai indicat.

4. Pernele de pe mobilierul de exterior

Asa cum avem grija de canapeaua din sufragerie si de pernele acesteia rotindu-le ca sa nu se toceasca, pernele mobilierului de exterior sunt si ele importante. Acestea de regula se usuca rapid dupa ce au fost udate de roua, ploaie, zapada etc pentru a nu mucegai. Acestea au rolul de a oferi un confort sporit iar cand nu le folosesti este indicat sa le depoziteti in spatii interioare racoroase si uscate. Astfel, ele isi vor pastra forma si culoarea. Curatati cu regularitate stofele, dar inainte de a folosi o solutie de curatat, asigura-te ca ai testat-o pe o zona care nu este la vedere. Daca stofa este mult prea murdara, atunci iti recomandam sa apelezi la o curatatorie specializata.
Cel mai important este sa ferim pe cat putem de mult pernele de ploi si ninsori pentru a rezista cat mai mult timp.

5. Ghivecele din piatra sau ceramica

O buna parte din ghivecele de pe piata sunt rezistente la inghet. Cum ne dam seama de asta? Trebuie sa ne uitam pe fundul ghiveciului si sa vedem daca au un orificiu pentru scurgerea apei. Daca ghiveciul nu are picioare, atunci il putem aplasa pe un suport, o masuta de cafea sau o scandura. Asigura-te ca nu este acoperit orificiul de pe fundul ghiveciului.
Daca sunt folosite in exterior, ghivecele se pot murdari foarte usor. Curata-l cu usurinta utilizand o perie moale sau o carpa cu detergent.
Ghivecele lucioase pot fi curatate cu ajutorul unei carpe moale pentru a nu lasa zgarieturi. Daca aveti in dotare, folositi aparatul cu apa sub presiune, detergenti care contin clor sau agenti de albire.

Daca urmezi sfaturile simple de mai sus, te vei bucura un timp indelungat de mobila ta de exterior la fel cum te bucuri de un pat tapitat complet sau un coltar extensibil.

Posted on 15-07-2019 Home 0

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Blog archives

Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

Related articles

Prev
Next