Ce este MDF-ul?

Ce este MDF-ul?

Ce este MDF-ul?

MDF-ul sau Medium Density Fiber tradus insemnand fibra de densitate medie. Acest tip de material este realizat dintr-o gama larga de fibre de lemn lipite cu ajutorul caldurii si inaltei presiuni fiind considerata o varianta imbunatatita a PAL-ului. Compozitia acestuia este 100% ecologica fiind realizat din aschiile rezultate exploatarii lemnului.

Ce este MDF-ul

In ziua de astazi, multi aleg aceasta varianta in detrimentul lemnului masiv datorita faptului ca mobila din MDF este mult mai rezistenta la apa si umiditate si nu prezinta „imperfectiunile”pe care le vedem in lemnul autohton cum ar fi nodurile. Acesta este totodata ignifug iar rezistenta lui in timp fata de PAL este de doua ori mai mare.

Un alt avantaj al MDF-ului este acela ca poate fi prelucrat in diferite moduri, astfel putem obtine o varietate mai mare de forme, profile in relief, culori diferite si neavand limite decat imaginatia.

O placa de MDF poate fi vopsita, infoliata, melaminata si furniruita. Diferenta intre aceste lucruri constant pretul putin mai ridicat fata de PAL dar mai ieftin fata de lemnul masiv.

 MDF Infoliat

Noi, cei de la Occident Design Suceava si Occidente Design Radauti, suntem de parere ca cel mai mare avantaj al MDF-ului este acela ca marginile fronturilor pot fi rotunjite dupa placul clientului, astfel obtinand un aspect mult mai rafinat. Cu alte cuvinte, se elimina cantul care se aplica la PAL.

 

Infolierea MDF-ului

Se realizeaza prin aplicarea unei folii de plastic melaminata pe suprafata MDF-ului brut, folia fiind aplicata cu ajutorul unei prese. Calitatea foliei si a utilajului are un impact foarte mare in calitatea finala a MDF-ului. Folia poate veni intr-o gama larga de culori putand fi mata sau lucioasa.

 

Vopsirea MDF-ului

Conditiile de vopsire a unei placi de MDF sunt similare cu conditiile vopsirii unui autovehicul. La randul ei, tipul vopselei, utilajele si calitatea vopselei au un impact final asupra calitatii MDF-ului vopsit.

 Vopsire MDF

Furniruirea MDF-ului

Practic, acest lucru consta in aplicarea unui furnir din lemn dintr-o specie valoroasa, direct pe placa de MDF brut. Acest lucru se realizeaza prin lipire si presare. Astfel se obtine o asemanare izbitoare cu mobilierul din lemn masiv dar la un pret mult mai mic.

 

O practica des intalnita este realizarea fronturilor mobilierului din MDF iar restul mobilei, care nu este la vedere, ca de exemplu rafturile si interiorul sertarelor, din PAL. Acest lucru duce la o scadere majora a pretului final al mobilierului.

In trecut, mobila din MDF era prezenta mai mult in bucatarie si baie deoarece are o rezistenta foarte mare la conditiile de umiditate ridicata, dar in ultimii ani tot mai multe persoane opteaza pentru mobila din MDF si in piesele de mobilier din living, hol si dormitor.

 

Va asteptam intr-o vizita la Showroom-urile noastre din Suceava si Radauti pentru a va delecta privirile cu mobila noastra realizata integral din MDF.

Posted on 05-10-2020 Home, Living si Dormitor 0

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Blog archives

Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

Related articles

Prev
Next