5 solutii de indepartare a mirosului din mobila

5 solutii de indepartare a mirosului din mobila

5 solutii de indepartare a mirosului din mobila

Daca ai fost nevoie sa-ti depozitezi mobila intr-un statiu inchis si nearisit cum ar fi subsolul, garajul sau mansarda unui bloc, atunci mai mult ca sigur aceasta a capatat un miros neplacut sau chiar a facut mucegai.

 5 solutii de indepartare a mirosului din mobila

Atunci cand vine vorba de amenajari interioara, lemnul este materialul care-l regasim cel mai des in viata noastra. Deci perioada de viata a acestuia este lunga, dezavantajul principal consta in faptul ca el poate „imprumuta” foarte repede mirosul neplacut dintr-o incapere. Provocarea incepe atunci cand vrem sa scapam de aceste mirosuri. Unele persoane ajung chiar si la a renunta la mobilierul preferat din aceasta cauza.

Datorita porizitatii lemnului,acesta imprumuta foarte repede umezeala si mirosurile in care se afla. Haideti sa vedem 5 metode prin care putem scapa cu timpul de mirosul neplacut.

1. Prima faza in indepartarea acestui miros este foarte simpla. Trebuie sa mutam mobila din acea incapere nearisita, in una care este regulat aerisita sau intr-o camera cu aer conditionat cu umiditate foarte scazuta. Acest lucru il putem realiza si cu ajutorul unui dezumidificator.

2. Daca mirosul nu este foarte intepator si locuim la casa, atunci putem scoate acea piesa de mobilier pe terasa de exemplu si astfel aceasta se poate usca direct sub razele soarelui. In cateva zile ar trebui sa observam deja un impact pozitiv asupra acesteia.

3. In cele mai multe cazuri, mirosurile neplacute din lemn sut datorate bacteriile care au patruns in acesta. Acest lucru a fost posibil datorita faptului ca am pastrat lemnul intr-un mediu umed o perioada indelungata de timp. Putem gasi o varietate de solutii pe piata sub forma de detergenti sau sapun care au rolul de a elimina acesti microbi.

4. O metoda care cere mai mult de lucru, este slefuirea piesei de mobilier. Dupa slefuire, acesta trebuie lasat cateva zile sa respira si abea dupa aia il putem refinisa. Se recomanda sa-l lasam intr-o camera aerisita pentru a imprumuta din aerul curat si dupa aia sa-i aplicam doua sau trei straturi de bait, dar nu unul dupa altul, el avand nevoie de timp intre aplicari pentru a se usca.

5 solutii de indepartare a mirosului din mobila

5. Ultima solutie este una si dintre cele mai simple. Putem folosi odorizante frumos mirositoare din comert sau boabe de cafea. Ele trebuie amplasate in interiorul obiectului de mobilier. Un alt combatant puternic al mirosurilor si bacteriilor este otetul de mere, care este foarte cunoscut pentru calitatile lui impotriva acestor lucruri.

Daca simtiti sau testati aceste lucruri si nu v-au putut ajuta, iar mobilierul este in continuare impregnat cu un miros urat, atunci singura modalitate este sa-l schimbati. Occident Design va asteapta sa va delectati gusturile cu marfa noastra din import local sau strainatate.

Posted on 01-07-2020 Home, Living si Dormitor 0

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Blog archives

Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

Related articles

Prev
Next