Amenajarea biroului unui adolescent

Amenajarea biroului unui adolescent

Amenajarea biroului unui adolescent

A trecut timpul si parca nu se mai regasesc copiii in a lor camera? Numarul manualelor au crescut si biroul a devenit prea mic pentru caiete? Poate-si doresc si un computer de acum si spatiul devine si mai mic?

Daca da, atunci inseamna ca biroul lor a devenit prea mic si prietenii acestora au un spatiu mult mai “fain” si trebuie sa-l reamenajati?

Ei bine, atunci trebuie mai intai sa va ganditi la un mobilier care sa corespunda cerintelor acestuia. Adolescentii au in general o imagine foarte bine conturata despre cum ar trebui sa arate camera sau biroul acestora. Viitorul mobilier trebuie sa-i permita adolescentului sa-si poata indeplini visele in materie de eficacitate si compartimentare. In copilaria acestuia, personalitatea lui deabea iesea la ivela, pe cand acuma, in pragul adolescentei, acesta stie foarte bine ce-si doreste si ar trebui sa-l ascultam cu atentie.

Ei nu au nevoie de foarte multa mobila in camera lor, dar cateva elemente esentiale ar trebui sa existe, cum ar fi biroul si scaunul de birou, canapeaua extensibila sau patul, un dressing sau un dulap obisnuit, rafturi si spatii de depozitare din plin, o comoda pentru TV si in unele cazuri chiar si un cuier sau o oglinda eleganta.

camera adolescenti

Biroul este esential sa nu lipseasca din camera acestuia. Pe el trebuie sa gasim un PC sau laptop si sa ramana spatiu suficient pentru redactarea temelor. In esenta, acest loc desavarseste spatiul unde o sa petreaca o buna parte din timpul lui si a activitatilor. De aceea este foarte important sa incercam sa-l compartimenten si sa-l amenajam corect.

Este recomandat ca biroul sa fie asezat perpendicular si peretele unde este situata fereastra, lasand lumina sa patrunda din stanga acestuia. Daca spatiul nu ne permite, atunci il putem aseza cu fata la geam. Pe piata actuala, exista birouri cu diferite compartimentari si rafturi suplimentare pentru un monitor spre exemplu, astfel putem economisi spatiul si obtinand inca un loc de depozitare. Un birou clasic, are incorporat un raft inferior special pentru tastatura, sertare si un dulap incorporat, astfel putem economisi spatiu pretios.

Sa nu uitam si corpurile de iluminat, deoarece seara, o lumina necorespunzatoare poate face mai mult rau decat bine. Nu uitati sa luati in considerare becurile LED care sunt mult mai eficiente decat tuburile economice sau becurile incandescente clasice, deoarece produc o lumina mult mai odihnitoare si benefica ochiului.

Majoritatea copiilor deja sunt independenti in perioada adolescentei iar noi ca parinti trebuie sa avem incredere in ei si sa-l lasam sa fie cat mai independenti posibil. Astfel, ei o sa se simta bine in mediul lor chiar daca sunt singuri. O camera amenajata in conformitate cu noul lor statut o sa le permita sa evoluaze mult mai natural.

Posted on 26-01-2019 Home, Living si Dormitor 0

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Blog archives

Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

Related articles

Prev
Next