Cand si cum se reconditioneaza parchetul

Cand si cum se reconditioneaza parchetul

Cand si cum se reconditioneaza parchetul

Odata cu trecerea timpului sau neingrijind parchetul, apar niste semne de uzura si acesta se deterioreaza. Singurul parchet care poate fi reconditionat este cel din lemn masiv si cel stratificat.

Care sunt motivele reconditionarii?

-          Zgarierea vizibila a parchetului

-          Atunci cand s-a oxidat lemnul

-          In urma infiltratiilor sau inundatiilor, parchetul s-a umflat

-          Aparitia unor pete pe parchet datorate substantelor corozive.

Reconditionare parchet lemn masiv

Etapele reconditionarii

In primul rand, trebuie sa desfacem plintele de pe marginea podelei. Pe urma trebuie sa consolidam parchetul . Acest lucru consta in verificarea lamelor sau bucatilor de parchet care se misca sau scartaie. Pentru consolidare, avem nevoie de o rasina speciala pe care o vom plasa intre lamele. Dupa aplicare, trebuie sa asteptam 12 ore.

Urmeaza raschetarea parchetului. Astfel vom indeparta stratul vechi de lac cu ajutorul hartiei cu granulatie fina. Pe urma putem trece la slefuirea fina cu o hartie abraziva.

Chituirea – aici vom folosi o rasima elastica in combinatie cu praful fin care a ramas in urma raschetarii. Amestecul obtinul il vom intinde pe suprafata care urmeaza sa fie chituita.

Urmeaza slefuirea – dupa intarirea chitului, parchetul trebuie slefuit din nou cu un buffer cu discuri abrazive fine.

Urmeaza sa aplicam grundul si baitul. Trebuie sa tinem cont de faptul ca dupa ce aplicam lacul, nu trebuiesa stergem parchetul cu solutii pentru curatare timp de doua saptamani.

Am ajuns la ultima etapa si anume, montarea plintelor. Parchetul va arata ca nou si va fi rezistent pentru mai mult timp.

 

Durata de viata a parchetului depinde foarte mult de intretinerea si curatarea pe care i-o plicam. Un parchet ingrijit va pune tot timpul in evidenta mobila de dormitor sau de living a dumneavoastra.

Va asteptam cu drag in unul dintre showroom-urile noastre pentru a vedea mobila din lemn masiv sau mobila din MDF pentru dormitor sau living pe care o detinem.

Posted on 22-02-2019 Home, Living si Dormitor 0

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Blog archives

Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

Related articles

Prev
Next