Ce reprezinta fiecare culoare in parte

Ce reprezinta fiecare culoare in parte

Ce reprezinta fiecare culoare in parte

Psihologia culorilor este una controversata, dar totusi cercetatorii, profesionistii in marketing si designerii s-au pus de acord in cateva privinte.
De exemplu, daca vrei sa-ti cumperi o canapea rosie, aceasta transmite o senzatie de putere si pasiune. Aceasta nuanta indrazneata ofera o senzatie de caldura si dominanta in camera. Culoarea albastra este preferata de multi designeri de interiori, deoarece aceasta culoare trezeste un sentiment calm, liniste si prospetime.

Culori camere

Haideti sa vedem semnificatia culorilor, atat in cazul peretilor cat si a mobilierului.

Portocaliu: este o culoare asociata cu stabilitate, entuziasm si caldura. Este o culoare potrivita in bucatarie sau sufragerie deoarece ajuta la digestie.

Rosu: de cele mai multe ori, aceasta culoare se asociaza cu pericul, pasiune, aventura, energie si caldura. O mobila rosie poate promova sentimentul de sociabilitate si de asemenea stimuleaza apetitul. Incearca sa eviti culoarea aceasta in camera copilului si nu fa mai mult de un perete rosu.

Roz: potrivit pentru dormitoare, aceasta culoare este asociata cu dragostea. Din pacate pentru domni, aceasta culoare poate deveni mult prea feminina daca este folosita in exces.

Verde: evoca siguranta, echilibru, stabilitate si energie. Aceasta culoare este calda si odihnitoare, potrivita pentru dormitoare si livinguri. Verdele in exces genereaza si o stare de inactivitate.

Galben: stimuleaza intelectul si energia. Potrivit pentru dining, bucatarii dar si incaperi intunecoase. Este de evitat sa fie folosita in dormitor.

Lila: reprezinta feminitate si spiritualitate si este potrivita in baie si dormitor.

Violet: reprezinta creativitatea, fertilitatea si bucuria. Recomandat in mod special pentru dormitoare, dar sa evitati excesul.

Maro: degaja siguranta, spirit practic si stabilitate. Se recomanda in elementele de living, cum ar fi mobila din lemn masiv, bufet din lemn masiv, vitrine din lemn masiv. Se poate combina foarte bine cu albastru si verde.

Albastru: asociat cu linistea, calmul, seninatatea, loialitatea, protectia dar si autoritatea. Se recomanda in camerele de meditatie, dormitoare, bai si camere de lucru.

Posted on 15-03-2019 Home, Living si Dormitor 0

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Blog archives

Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

Related articles

Prev
Next