Cum alegem un pahar potrivit pentru vin

Cum alegem un pahar potrivit pentru vin

Cum alegem un pahar potrivit pentru vin

Vinul poate fi considerat un insotitor perfect in combinatie cu o masa gustoasa, catalizatorul petrecerilor sau punctul de combinatie al conversatiilor lungi alaturi de un prieten drag. Atata timp cat este consumat cu moderatie, vinul aduce si o serie de beneficii organismului cum ar fi favorizarea digestiei sau imbunatatirea circulatiei sanguine.

Pentru a te bucura pe deplin de fiecare inghititura de vin, acesta trebuie savurat la o temperatura corespunzatoare si intr-un pahar potrivit.

Paharul ideal pentru vinul rosu

Acesta se serveste la o temperatura cuprinsa intre 13 si 18 grade celsius. Paharul trebuie sa fie mai mare in capacitate pentru ca vinul sa-si poata elibera aroma. Un alt element important este diametrul redus al paharului in partea de sus pentru a mentine mireasma cat mai mult in pahar.
In contact cu aerul, aromele sunt eliberate. Este indicat sa deschizi sticla cu cateva zeci de minute inainte de al servi si se mai recomanda sa torni vinul intr-un decantor sau daca timpul nu ne permite, putem apela la un aerator special.

Pahare vin suceava

Paharul ideal pentru vinul alb

Acesta se serveste de preferinta la o temperatura cuprinsa intre 7 si 13 grade celsius. Peretii paharului, in comparatie cu cei recomandati pentru vinul rosu, trebuie sa fie mai drepti. Acestea au o capacitate mai mica deoarece se recomanda ca vinul sa-si pastreze temperatura pentru o perioada mai indelungata atunci cand este turnat in pahar. De ce? Este simplu. Vinul alb nu are o aroma la fel de bogata ca cel rosu, deci nu necesita un volum mai mare de aerare.

Paharul recomandat pentru vin spumant si sampanie

Vinul spumant sau sampania este recomandata sa se serveasca rece la temperaturi cuprinse intre 4 si 9 grade. Se recomanda pahare pentru sampanie flaut, cu picior inalt. Volumul acestora trebuie sa fie mic si sa fie subtire. Forma speciala a acestor pahare, de flaut, incetineste semnificativ iesirea bulelor din pahar. Astfel se pastreaza pentru un timp mai indelungat efectul magic al vinului spumant. Daca sortimentul de vin spumant este dulce si fructat, atunci putem alege si un pahar tip cupa.

Fie ca savurati un pahar de vin singur sau cu prietenii, cel mai important lucru este sa va simtiti bine. Occident Design Suceava si Occident Design Radauti va pune la dispozitie o gama larga de pahare pentru vin si pahare decorative din cristal. Avem disponibile si masute pentru cafea sau masa pentru dining cu 8 scaune, masa plus 12 scaune sau masa plus 8 scaune speciale pentru intalnirile cu cei dragi pentru a fi sigur ca vor avea un loc special la masa dumneavoastra. Intreaga noastra gama de mese si scaune sau mese extensibile plus scaune le puteti gasi pe site-ul nostru.

Posted on 25-04-2019 Home, Living si Dormitor 0

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Blog archives

Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

Related articles

Prev
Next